Çıtır Fıstık Çıtır baharatlı fıstık işleme akışı-Çıtır Baharatlı Fıstık İşleme Süreci-Aperatif İşleme Makineleri Özel Üretici.

Tuesday, March 14, 2023

Çıtır Fıstık Çıtır baharatlı fıstık işleme akışı-Çıtır Baharatlı Fıstık İşleme Süreci-Aperatif İşleme Makineleri Özel Üretici.

Çıtır Fıstık Çıtır baharatlı fıstık işleme akışı-Çıtır Baharatlı Fıstık İşleme Süreci-Aperatif İşleme Makineleri Özel Üretici.

Çoklu atıştırmalıkların ambalajı çok zariftir ve birçok desen vardır, ancak bazen basit işleme yöntemi ham maddelerin lezzetini korur. ZHIYIN aperatif işleme gıda makineleri, baharatlı çıtır yer fıstığının işlenmesi, farklı tatlara göre baharatlanması için olgun bir plana sahiptir, ancak işleme teknolojisi, yer fıstığının orijinal durumunu ve lezzetini büyük ölçüde korur ve ayrıca yer fıstığı içindeki besinlerin yok edilmesi için çok iyidir. . Küçük. ZHIYIN Food Machinery size baharatlı yer fıstığının üretim sürecini anlatacak.

Çıtır Fıstık Çıtır baharatlı fıstık işleme akışı-Çıtır Baharatlı Fıstık İşleme Süreci-Aperatif İşleme Makineleri Özel Üretici.
Üretim süreçleri:
1. Hammadde kabuklu yer fıstığı olmalı ve çıkarılmış ve seçilmiş olmalıdır.
2. Hazne temizleme havuzuna kaldırıldıktan sonra yüzey iyice temizlenir.
Kabarcık temizleme ekipmanı ile daha iyi çalışır.
3. Temizledikten sonra haşlama ve pişirme hattına ve otomatik tek tuşla sabit sıcaklıkta pişirme makinesine geçer.
Isıtma yöntemi: Elektrikli ısıtma/Buharlı ısıtma/Gazlı ısıtma.
4. Yüzey sıvı suyunu çıkarmak için yüzey titreşim boşaltma.
5. Doğal hava kurutma hattına girin ve yer fıstığının yüzeyindeki nemi kurutmak için doğal rüzgar prensibini kullanın.
6.Yüzey hava kuruduktan sonra formülün tat gereksinimlerine göre çeşnilendirme yapılır.
Titreşim baharat tozu ile tam otomatik baharat makinesi.
7. Terbiye edilmiş fıstıkları doldurma kutusuna koymak için toz cihazını kullanın.
8. Terbiye edilmiş yer fıstığı doldurma kutusuna girer ve baharat yer fıstığının içine nüfuz eder.
Havasız siloda tadına bakmak yaklaşık 7-8 saat sürüyor.
9. Silonun altındaki boşaltma konveyör bandı, malzemenin kurutma ekipmanına girmesini sağlar.
10. Çok katmanlı kurutucu fıstıkları, tek tuşla ayar sıcaklığını ve kalan nemi ve PLC arayüzü gözlemini kurutur.
Kurutma ve ısıtma yöntemi: Elektrikli ısıtma/Buharlı ısıtma/Gazlı ısıtma.
11.Doğal Soğutmalı Hava Kurutucu.
12. Somun fıstık yüzey soyma makinesi. Soyma verimliliğini artırmak için titreşimli bir soyucu ile donatılmıştır.
13.Soğuduktan sonra bitmiş fıstık otomatik olarak tartılır ve paketlenir.

Çıtır Fıstık Çıtır baharatlı fıstık işleme akışı-Çıtır Baharatlı Fıstık İşleme Süreci-Aperatif İşleme Makineleri Özel Üretici.
İşlenmiş Yer Fıstığı Pazar Analizi:
İşlenmiş Yer Fıstığı Pazarının, 2022-2027 tahmin dönemi boyunca %3,25'lik bir YBBO kaydetmesi öngörülmektedir.

Pazar, büyük ölçüde, zengin lif, protein, vitamin, antioksidan ve diğer temel mineral kaynakları olduklarından ve paleo diyetinde giderek daha popüler hale geldiklerinden, yer fıstığının sağlık yararları konusunda artan farkındalık tarafından yönlendirilmektedir. Ek olarak, dünya çapında artan vegan nüfusu da pazarın büyümesini destekliyor çünkü yer fıstığı, günlük protein, kalsiyum ve B12 vitamini ihtiyacını karşılamak için balık ve yumurta için iyi bir alternatif olarak görülüyor. Son yıllarda yer fıstığı, içerdikleri yağların çoğu "iyi yağlar" olarak bilindiğinden, sağlıklı bir yemiş olma konusunda mükemmel bir ün kazanmıştır. Bu tür yağlar vücuttaki kolesterol seviyelerini düşürmeye yardımcı olur. Yer fıstığı, kolesterol seviyelerini düşürerek kalp hastalıklarını önlemeye yardımcı olur. Ayrıca küçük kan pıhtılarının oluşumunu önleyebilir ve kalp krizi veya inme riskini azaltabilirler.

Ayrıca yer fıstığının bir diğer avantajı da diğer birçok kuruyemiş çeşidine göre daha uygun fiyatlı olmasıdır. Maliyet-fayda değerlendirmeleri ve her şeyin bitme endişesi nedeniyle, tüketicilerin çoğu toplu yer fıstığı satın almayı tercih ediyor. Bu nedenle, büyük sepet boyutları, tüm bölgelerdeki önemli fıstık satışlarının önemli bir nedeni olmaya devam etti. Orta vadede, pazarın önde gelen markalar tarafından aromalı yer fıstığı tekliflerinin genişlemesine tanık olması bekleniyor. Örneğin, Haziran 2022'de bir Hormel Foods Corp. markası olan Planters, şu anda marketlerde bulunan Sweet & Spicy Dry Roasted Peanuts'u piyasaya sürdü.

İşlenmiş Yer Fıstığı Sektörü Segmentleri:
İşlenmiş yer fıstığı, kabuksuz çiğ yer fıstığı ve kavrulmuş yer fıstığı ve aromalı yer fıstığı gibi diğer paketlenmiş yer fıstığı atıştırmalıklarını ifade eder. İşlenmiş yer fıstığı pazarı türe, dağıtım kanalına ve coğrafyaya göre bölümlere ayrılmıştır. Türüne göre pazar, sade yer fıstığı ve aromalı yer fıstığı olarak bölümlere ayrılmıştır. Aromalı olarak, pazar ayrıca tuzlu, tatlı aromalı, baharatlı aromalı ve diğerleri olarak sınıflandırılır. Dağıtım kanalına göre pazar, süpermarketler ve hipermarketler, marketler, çevrimiçi mağazalar ve diğer dağıtım kanalları olarak bölümlere ayrılmıştır. Kuzey Amerika, Avrupa, Güney Amerika, Asya-Pasifik ve Orta Doğu ve Afrika'yı kapsayan dünya genelinde yükselen ve yerleşik ekonomilerin bir analizini sağlar.
(Yeniden basılmıştır: https://www.mordorintelligence.com/industry-reports/processed-peanut-market)

Leave your comment
Call me!Lisa